6e Hobby Creatief Salon

Primeurs

Méér dan 100 exposanten uit binnen- en buitenland presenteren alle creatieve trends onder één dak. Ruim 50 workshops, waar je zelf creatief aan de slag kan gaan.

plaats:

Ethias Arena , Hasselt

datum:

25 okt. t/m 27 okt. 2019

openingsuren:

dagelijks geopend van 10u tot 18u

Primeurs 2019

Van meubelstoffen tot quilting

“Quilt-Patchwork”(stand 211/213), de naam zegt het al; dé specialist op het gebied van patchwork & quilting in Limburg, biedt eveneens meubelstoffen aan. Deze stevig geweven en kleurvaste stoffen bestaan in moderne & traditionele motieven en zijn in de eerste plaats geschikt voor het bekleden van meubelen, maar ook voor het maken van o.a. handtassen, kleding en kussens. Op de stand zal er ook gedemonstreerd worden met een “quiltmachine” en bewonder ook zeker de “tentoonstelling” met prachtige quilts, gestoffeerde meubelen, accessoires, deco, etc. Uiteraard allemaal zelfgemaakt met hun uitgebreid en veelzijdig assortiment stoffen. De inspiratiebron voor de échte stoffen-liefhebbers!

Boetseerworkshops voor kids

Het bekleden van de figuren uit isomo (piepschuim) met de bolletjes- en/of parel-klei op de stand van “Isomooi”(stand 503) staat bij vele kinderen op het verlanglijstje tijdens hun bezoek aan het Hobby Creatief Salon. Je hebt de keuze uit 1001 verschillende isomo-figuren, die je vervolgens kleurrijk gaat bekleden / aandrukken met de bolletjes- en/of parel-klei. Nieuw vanaf september is de “zelfhardende transparante boetseergel”, die je kan mengen met andere hobbymaterialen en jouw werkstuk hierdoor een unieke uitzicht krijgt. De moeders vinden het ook stiekem leuk hoor…

Speciale Finse ambachtelijke stempels

“Blockwallah”(stand 107) uit Finland, biedt zeer speciale houten stempels aan, met de hand gegraveerd en te gebruiken op o.a. papier, stof, keramiek, klei, etc. De gebruiksvriendelijke stempels van Blockwallah zijn op ambachtelijke wijze met de hand gesneden op duurzaam teakhout. Deze stempels bezorgen je een leven lang creatief plezier! Meer info; https://blockwallah.com

GRATIS mini-workshop; vilten voor kids

“Gerd Van de Ven”(stand 315), dé referentie op het gebied van “ambachtelijk nat-vilten”, organiseert speciaal voor kinderen vanaf ca. 3 jaar “gratis een leuke mini-workshop / initiatie vilten”. Zo kunnen de deelnemertjes op zeer korte tijd een basis-halsketting  of -armbandje maken.

Inloopworkshops quilting

De “Belgische Quilters Vereniging”(stand 404/405/509) (afdeling Limburg), presenteert een zeer gevarieerde tentoonstelling “patchwork en quilting”: Méér dan 70 quilts geven een beeld van de diversiteit aan technieken. Zowel de traditionele als de moderne en de zogenaamde artquilts komen aan bod. Aan de hand van vakkundige demonstraties, zal bovendien de opbouw van een quilt getoond worden. Als kers op de taart kan je deelnemen aan inloopworkshops, waar je de gelegenheid hebt om zelf met naald en draad, onder professionele begeleiding, een mooi werkstukje te maken. Je hebt de keuze uit 5 verschillende modellen. Vanaf 10u30 tot 16u30 kan je dagelijks doorlopend deelnemen. Het deelname-tarief bedraagt slechts 10 € / workshop all-in (met Japanse stoffen!).

Meer laden

Print uw kortingsbon!

27e Hobby Creatief Salon Mechelen

Vul het formulier in en print uw kortingsbon voor het Hobby Creatief Salon MECHELEN !

Met kortingsbon slechts €9 ipv €10,5!

Kortingsbon

(inclusief cadeau-pakket, zolang de voorraad strekt)